Teràpia visual

Slide One
Slide Two
Slide Two - copiar
previous arrow
next arrow

Servei de teràpia visual

La teràpia visual és una tècnica optomètrica basada en exercicis visuals que permeten optimitzar les diferents habilitats visuals, així com:
La convergència, divergència i enfocament: quan apareixen aquestes dificultats la persona podrà veure lletres dobles o borroses, i dificulta la concentració.
La mobilitat ocular: quan hi ha una interferència en la mobilitat ocular ens trobem amb dificultats a l’hora de llegir, cal ajudar-se del dit perquè fàcilment es salten línies, lectura molt lenta, fins i tot dificultats per comprendre el que es llegeix.
Els processos de percepció visual i lateralitat: quan ens trobem alteracions en aquests processos, es poden generar dificultats en l’orientació visoespaial, confondre lletres, desorientació entre la dreta i l’esquerra, etc.

També permet solucionar disfuncions susceptibles de millora com ara:
Problemes binoculars i acomodatius. En els casos d’estrabisme on la cirurgia estigui indicada, és recomanable realitzar teràpia visual abans i després de l’operació per aconseguir òptims resultats.
Eliminació de les dificultats perceptives visuals que interfereixen en l’aprenentatge, sobretot de la lectura i escriptura. Rendiment escolar i laboral.
Recuperació de l’ull gandul (ambliopia): Per obtenir bons resultats és important la detecció precoç, tot i que es pot tractar a qualsevol edat.
Control de l’evolució de la miopia amb l’objectiu de frenar o d’alentir la seva progressió.


Servei de Teràpia prismàtica: els prismes són lents que desplacen la imatge en determinades direccions modificant l’entrada d’ informació. Estan indicats per tractar anomalies posturals, com ara torticolis d’origen visual, síndrome de deficiència postural i en casos de visió doble on els exercicis visuals no poden resoldre el problema.